Friday, April 22, 2005

undangan~~

wah..lame sungguh beta x updet blog.. huhe.. wat's da hot topic huh.. banyak bangat, smpi gue terlupe~~ hmm ..k laa..for tonite.. i got call from my mom.. nex week gonna be my fren's wedding..hmm..mule2 x trase ape. feel nothing..huhe..then got msg from one of my old fren.. kwnku yg sorg dah engaged last week.. x jemput aku pun..cet..siot!! x per.. nex week jumpe, hang tau laa.. ble dpt brite sume dah nak dirikn masjid, tompang gembire.. wah..bile lak my turn.. huhe..perlu ke di pk.. hmm.. pk2 blk..em still young.. ok.. carik kerja dlu..
::kalo ade nnt, ade laaa...::

Tuesday, April 12, 2005

deMM!!

ape lg pompuan tuh nk kt aku.. bukan nye aku curik laki die.. x ingin pun aku nak kt laki tuh.. btw, die yg curik laki tuh dr aku (ye ke?? lebeh kurang arr)..wah..lepas dpt penjelasan dr aku, agaknye die trus bebas nak minat laki tuh kot.. tetibe, smlm dpt emel dr pompuan nie, yg die kecewa bile laki tuh ckp dh ade makwe.. pastuh nak kaut2 aku lak involve lam problem die.. mankuk ar.. demm! die yg terperasan dgn msg laki tuh sape suruh..dpt emel smlm tuh ok lg.. mmg laki tuh yg demm sbenanya..suke ati nak mainkn prasaan wanita.. x yah percaya org nowadays, walopun janggutnye pjg, atau pompuan bertudung labuh..sume manusia same jek.. aku ingat baru nak sokong pompuan nih.. siot...........
ari nih anta emel kt p2.. ingat nk mintak tolong isikn survey for 'Triple E' subject.. leh die bls akunye emel... "knape x suruh abg kesygan awak isikan??" demm!! bodoh ar pompuan nih.. saje jek carik gadoh ngan aku.. fine!! kalo xnak tolong, just ckp xnak!! badigol soot!! x yah susah2 aku sakit ati ari nih.. suke laa nk kompleks kan kpale otak aku ih.. gile neping lekapa aku ih, dua tige ari nih.. pk bende yg hell nih.. tolong laa org2 tua nih sekalian... i'm not involve enimore in ur life laa... jgn kaco idup aku leh x!!!!! kalo dh tua tuh, pls laa be matured kit.. mentang2 aku ih adek kpd dorg.......
arrrrrrrrrrrrrrrggggggggggggggghhhhhhhhhh!!!!!!!

Sunday, April 10, 2005

Saturday, April 09, 2005

hmm..bile rase2 down.. suke gaks dgr lirik lagu neh..rase bersemangat.. hmm rase2 cam nk cite lam blog nih ape yg aku rase..tp..setiap kali nak mengarang ayat, mesti xde idea ayat nk tulis.. huhe..tp cam byk jek nak tulis.. huhe..lain mase laa..
Mariah Carey - "Through The Rain"
When you get caught in the rain with no where to run
When you're distraught and in pain without anyone
When you keep crying out to be saved
But nobody comes and you feel so far away
That you just can't find your way homeY
ou can get there aloneIt's okay, what you say is
I can make it through the rain
I can stand up once again on my own
And I know that I'm strong enough to mend
And every time I feel afraid I hold tighter to my faith
And I live one more day and I make it through the rain
And if you keep falling down don't you dare give in
You will arise safe and sound, so keep pressing on steadfastly
And you'll find what you need to prevail
What you say is

I can make it through the rain
I can stand up once again on my own
And I know that I'm strong enough to mend
And every time I feel afraid I hold tighter to my faith
And I live one more day and I make it through the rain
And when the rain blows, as shadows grow close don't be afraid
There's nothing you can't face
And should they tell you you'll never pull through
Don't hesitate, stand tall and say
I can make it through the rain
I can stand up once again on my own
And I know that I'm strong enough to mend
And every time I feel afraid I hold tighter to my faith
And I live one more day and I make it through the rain
I can make it through the rain
And I live once again
And I live one more day
And I can make it through the rain
(Yes you can)You will make it through the rain

Tanggal 8 April..

kampungku dilanda ribut.. tp x berkesempatan melalui semua nye..sbb dok kt utp..alhamdulillah.. semuanye slamat.. xde laa kemalangan jiwa.. tp sian ayah n mak kat umah.. aku n abg x de kt umah.. mak n ayah yg bersihkn kwsn yg ditimpa ribut.. seb baik ade ery.. leh tolong skit2..abes bhgn dapur.. ayah kater, karpet kt dapur sume kene buang... rosak~~.. mak pulak bersihkn blik aku.. blik aku teruk~~ abes tilam basah.. karpet pun baah.. banjir.. huhu..umah atas bukit, first time banjir.. tuh sume sbb atap dapur tercabut.. wa..tetibe miss home.. =( syukur skali lagi..x byk brg yg rosak.. n sumernyer selamat... yg aku paste kt bwh ni..brite from harian metro.. muke depan lagi...
Edisi KL: 'Saya sangka sudah kiamat'
Oleh Mohd Sabran Md
Sanisab@hmetro.com.myRAWANG:
“Hanya kalimah syahadah yang mampu saya ucapkan ketika itu. Seumur hidup saya tidak pernah menyaksikan kejadian sedahsyat ini sehingga menyangkanya hari kiamat,” kata Mohd Jalal Abdul Kamil, 26, menceritakan detik cemas ketika kampungnya dilanda ribut petir dan puting beliung, semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 1.30 tengah hari, sebanyak 159 rumah di Kampung Batu Arang, di sini, rosak teruk selepas hujan lebat dan ribut petir melanda kawasan berkenaan.Kejadian hampir setengah jam ketika umat Islam sedang menunaikan solat Jumaat itu turut merosakkan sekolah, rumah ibadat dan memutuskan bekalan elektrik serta telefon.Antara bangunan yang mengalami kerosakan ialah Sekolah Menengah Tunku Abdul Rahman, Sekolah Kebangsaan Batu Arang, Tokong Bukit Nenas, Surau Kampung Melayu, Masjid Batu Arang dan Tokong Simpah North.Mohd Jalal berkata, ketika itu dia sedang menuju ke masjid berhampiran untuk menunaikan solat Jumaat.“Ketika sedang berjalan menuju masjid apabila hujan lebat pada mulanya bertukar menjadi ribut petir sehingga akhirnya membawa puting beliung bersamanya.“Keadaan itu menyebabkan saya menjadi bertambah panik dan cemas sehingga mengambil keputusan untuk berlari menyelamatkan diri ke dalam masjid,” katanya.Katanya, biarpun tidak mengalami sebarang kecederaan, peristiwa yang melanda kampungnya itu sudah cukup mencemaskan orang ramai yang menyaksikannya di depan mata.“Ini kejadian pertama melanda kampung kami. Saya hanya mampu melihat pokok dan bumbung rumah berterbangan dibawa angin kencang.“Cuba bayangkan bagaimana kuatnya angin itu sehingga kami terpaksa menahan pintu rumah menggunakan kekuatan hampir empat orang, tetapi tidak berjaya,” katanya.Seorang penduduk, Azizah Shamsudin, 40, berkata hujan lebat dan ribut petir itu menyebabkan bahagian dapur rumahnya rosak teruk selepas dihempap sebatang pokok.“Ketika itu saya sedang menonton televisyen dan terkejut apabila mendengar dentuman kuat dari arah belakang rumah.“Saya terus menuju ke kawasan dapur dan mendapati pokok yang terletak 100 meter dari kawasan rumah terbang dan menghempap dapur, selain menerbangkan bumbung,” katanya.Harian Metro difahamkan sehingga jam 8.30 malam tadi, pusat gerakan yang beroperasi di pekan di kampung itu masih menerima kehadiran penduduk yang datang mendaftarkan diri untuk melaporkan kerosakan yang dialami. Mereka yang terbabit dalam bencana alam yang pertama kali berlaku itu membabitkan 66 keluarga Melayu, 49 keluarga Cina dan 44 keluarga India.Selain harta benda, ribut petir itu memusnahkan hasil tanaman penduduk seperti pokok buah-buahan yang diusahakan berpuluh-puluh tahun yang lalu.Sementara itu, Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Mohd Azmir Mohd Nadzri, berkata angin kencang dan hujan lebat selama setengah jam di pekan itu tidak menyebabkan kerosakan serius. Beliau berkata, kebanyakan kerosakan membabitkan rumah papan di kawasan perkampungan sekitar. Katanya, angin kencang dengan hujan lebat itu turut menyebabkan banyak pokok tumbang dan merintangi jalan utama di kawasan perkampungan itu. “Kami mendapati kebanyakan rumah rosak akibat bumbung yang tercabut. Ada juga rumah yang ditimpa pokok, tetapi keadaannya masih selamat diduduki. “Polis juga tidak menerima laporan kerana mereka (penduduk kampung) membuat laporan kepada ketua kampung dan Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK),” katanya. Sementara itu, Pengerusi JKKK Pekan Batu Arang, Azman Yusof, berkata penduduk kampung bersyukur terselamat dan tiada yang cedera. “Semua penduduk boleh tinggal di rumah kerana hanya atap yang tercabut dan dan bekalan elektrik terputus. “Penduduk bersama polis, bomba, JKR dan TNB bekerjasama memotong pokok yang tumbang di atas jalan dan kawasan sekitar kampung sehingga lewat petang,” katanya.

Wednesday, April 06, 2005

mkn steambot kat johnny's, kinta cuty, ipoh.. Posted by Hello

final dissertation ?? huhe

wah..ingat esok laa date submit draft dissertation.. mate bercahaye + bersinar bile dgr fahimeh ckp draft antar nex week.. hoorey!!! huhu.. pre-edx pun di postpone ke 20 th April.. hmm.. nmpknyer, tis week x leh ler berjln sakan..kene pulun mati2an report.. idup penuh ngan repot final yr nih.. huhe.. but tomorrow, ade ati nk pi ipoh nih..jenjalan.. seeloknye pi mase weekdays..x ramai bangat org.. kalo weekends..masya-Allah..sesak + pening~~~

Monday, April 04, 2005

teluk batik Posted by Hello

*beLieVe in Ur heaRt*

Believe in your heart
thatsomething wonderful is about to happen.
Love your life.
Believe in your own power,
and in your own potential,
and your own innate goodness.
Wake every morning with the
awe of just being alive.
Discover each day the magnificent,
awesome beauty in the world.
Explore and embrace life in yourself and in everyone
you see each day.
Reach within to find your own specialness.
Amaze yourself and rouse those around you to
the potential of each new day.
Don't be afraid to admit your less than perfect;
this is the essenceof our humanity.
Let those who love you help you.
Trust enough to be able to take.
Look with hope to the horizon of today
for today is all we truly have.
Live this day well.
Let a little sun out as well as in.
Create your own rainbows.
Be open to all your possibilities,
all possibilities and miracles.
Always believe in miracles.

Saturday, April 02, 2005

~idup mewah~

wahhh.. puas idup dua ari nie.. scholar baru jerk masuk smlm.. smlm pekena steambot..pergh.. mmg sedap giler.. lepas tuh karoks.. melalak sampai kol 2.30 pagi..bkn x reti2 nak balik..tp it's one way to release tension.. pekena byk lagu gaks smlm.. pi tuh 4 org jerk.. hmm .. x de laa mahal sgt byrn nyer (mentang2 la duit baru masuk)..hahaks..
ari nie kua lagi.. kunun2 ngan tujuan bli seluar.. huhu..pi ipoh parade n jj.. tp x de yg berkenan di hati.. nak wat camne??? mak aihhh...pi jj tuh punye laa ramai org... sendat..sesak.. penin paler aku .. nak pi shoppin barang pun ilang mood.. dah2 ktorg pi laa mkn kat black canyon coffe for the first time.. taste not so bad.. sedap laaa...aku mkn fusillin in spicy tom yam with water melon frost.. huhu.. mmg sup tom yam yg pure..tp x pedas sgt.. x leh beat rase thai tom yam kat thai woks or chiangmai~~ but.. still puas ati.. for two days ni, abes duit tuk mkn..mkn..mkn..mkn...

Friday, April 01, 2005

::mEaniNg of Ur BurfdaY::

Mine::Is your birthday day 25 of the month?
Your Life
You are a warrior. No obstacle can stop you from reaching your goal. You always keep yourself busy. This quality plus your responsibility will eventually bring you success.
Your Love
You adore your partner as the number one priority. You value your love one
more than yourself. Your love is the greatest of all and your have potential
to get married young.
::is it true. hmm, quite 85 % true::

My sweet fren's of mine::Is your birthday day 18 of the month?
Your Life
At first glance, people think you are quiet type of person. Actually you are cheerful, but conditionally. You will show your joyful character only in good mood. One the other hand, when you are moody, no one would dare to be around. Because of your emotion fluctuation and frank character, some find you hard to be around.
Your Love
You hardly show your feeling towards opposite sex no matter how much you like him/her. Your partner also has similar character so your love affairs often take quite a while to flourish. Time tells it all. Your sincerity makes you very attractive.

::sweet~~~::

My new fren's:Is your birthday day 16 of the month?
Your Life
You always follow the good and the right instead of listening to your heart. Another word, you are a perfectionist. You care for every word people say about you. You often seen isolated while you are, by nature, curious and a dreamer who is ready to get over the edge to make
your dream comes true.
Your Love
You often fall in love with a person who is much different from you, in age and other aspects. Your relationship grows on friendship. Love at fist sight is not your style.

::hmm..wat can i say..grows on friendship first.. ::